Україна

Середня зарплата в Україні за рік зросла на 28 %

Середня зарплата в Україні за рік зросла на 28%, а середня пенсія – на 17%. “Є чим похвалитися. У травні нинішнього року в порівнянні з травнем минулого року середня зарплата зросла на 28%, мінімальна зарплата зросла на 27%, середня пенсія зросла на 17%, мінімальна пенсія зросла на 14%, фактичний прожитковий мінімум зріс на 11% “, в ефірі телеканалу “Україна 24” розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна, пише 1NEWS, посилаючись на Gazeta.ua.

“Тобто ми маємо позитивні тенденції. Пенсія – це відображення зарплати, тобто ми повинні постійно рухатися до того, щоб підвищувалися доходи людей. Тому що коли підвищуються доходи людей, знижується ризик бідності серед населення”, – сказала Лазебна.

Можливість піднімати пенсії більше буде залежати від того, чи будуть зростати зарплати.

“Сьогодні ПФУ за перший квартал наповнився більш ніж на 4 млрд грн. Для нас це позитив, це означає, що дефіцит в 222 млрд буде погашатися, у нас є ресурси”, – заявила чиновниця.

В Україні потрібно ввести класичну трирівневу пенсійну систему. За нею давно працюють всі цивілізовані країни світу. Накопичувальний рівень поступово з року в рік буде зменшувати навантаження на солідарну систему. Щоб вийти на пенсію в 60 років, необхідно буде мати 35 років офіційного стажу. Така норма почне діяти з 2028 року.

Back to top button