Україна

Середньостатистична українська сім’я в 2021 році заробляла 13,5 тис. грн на місяць, – Держстат – новини


Фото з відкритих джерел

Дохід середньостатистичної української сім’ї з 2,6 осіб у І півріччі 2021 року становив 13 436,9 грн. Такі дані Державної служби статистики, пише Анна Пєшкова.

У структурі доходів середньостатистичного українського домогосподарства оплата праці становить 59,8%. Ще 21,5% – це пенсії, стипендії, субсидії, надані в готівковій формі.

Близько 5,3% доходів сім’ї припадає на надходження від підприємництва, 2,1% – від продажу сільськогосподарської продукції. Причому враховується в структурі доходів українців вартість продукції, отриманої від підсобного господарства і самозаготівель, – 3,4%. Офіційно на допомогу родичів припадає лише 1,1%.

Нагадаємо, комітети Верховної Ради розглядають законопроект № 6539, який передбачає введення в юридичне поле терміна “домогосподарство”. Домогосподарство, згідно із законопроектом, може складатися з людей, які разом ведуть побут і ділять витрати на комунальні послуги. Частина домогосподарств хочуть зобов’язати подавати податкові декларації, в яких зазначати не тільки зарплати, дохід від підприємницької діяльності, а й виплати військовим та членам їх сімей, виграші, доходи від продажу сільгосппродукції, страхові виплати, виплати від недержавних пенсійних фондів, пасивні доходи, тобто доходи від депозитів, здачі житла в оренду.


112ua.tv

Детальніше про законопроект № 6539 читайте в матеріалі “Поставлять на лічильник і позбавлять субсидій. Як влада під виглядом допомоги сім’ям залізуть у їхні кишені”.


[ad_2]
Source link

Back to top button