Україна

Серед 115 звільнених військових немає жодного азовця – Прокопенко


Серед 115 звільнених військових немає жодного азовця - Прокопенко

Командир бригади Нацгвардії Азов заявив, що цього разу українська переговорна група мала колосальний важіль впливу, але не скористались ним.

Серед 115 українських військових, яких у суботу, 24 серпня, звільнили з російського полону, немає жодного “азовця”. Про це заявив командир бригади Нацгвардії Азов Денис Прокопенко у Facebook.

За його словами, російському диктатору Володимиру Путіну було необхідно знизити тиск всередині РФ та зберегти обличчя, повернувши захоплених на Курщині строковиків. А українській стороні “необхідно було за радянськими традиціями організувати до свята медійну “перемогу””.

“Місця для полонених азовців, які вже понад два роки чекають на обіцяні обміни, у цій формулі не знайшлося. Попри те, що в Україні існує колосальний запит від суспільства на повернення тих, хто у 2022 році у Маріуполі зробив все, аби Україна взагалі продовжила існування і сьогодні святкувала День Незалежності, а не “день народного единства””, – констатував Прокопенко.

Він зазначив, що під час цього обміну українська переговорна група мала колосальний важіль впливу, виступаючи з позиції сили.

“Усім цим не скористались. У сьогоднішньому обміні вкотре немає жодного азовця. Дорогоцінний шанс та час втрачені”, – заявив Прокопенко.

Нагадаємо, Україна та Росія 24 серпня провели обмін полоненими. З російського полону звільнили 115 українських захисників.

Як заявили у Координаційному штабі з питань поводження з полоненими, було звільнено військових моряків та трьох прикордонників, а також 82 оборонці Маріуполя, серед яких і захисники Азовсталі, а також військовослужбовці, які боронили Київську, Донецьку області, Херсонщину та Луганщину. Обмін відбувся за посередництва Об’єднаних Арабських Еміратів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

7 + 14 =

Back to top button