Україна

Сепаратисти обстріляли українські позиції, де мала відбутись спільна інспекція

Сьогодні, о 14.15, російсько-окупаційні війська відкрили вогонь зі стрілецької зброї по українських позиціях поблизу населеного пункту Шуми. Обстріл був прицільним та спрямованим на ділянку, де мала пройти зустріч представників СЦКК та ОБСЄ, повідомляє 1News з посиланням на повідомлення штабу Операції об’єднаних сил.

«Такі дії противника засвідчують, що ворог свідомо та цілеспрямовано йде не тільки на порушення домовленостей, а й відкрито провокує українську сторону. Натомість Україна вкотре демонструє своє щире прагнення до встановлення миру, але ворог навмисно зриває будь-які спроби», – говориться у повідомленні.

В ООС зазначають, що завдяки оперативності українських розвідників, дії збройних формувань Російської Федерації були спрогнозовані завчасно, тому швидко вдалося убезпечити не тільки військовослужбовців Об’єднаних сил, а й представників СЦКК та ОБСЄ.

Нагадаємо, на сьогодні була запланована спільна с представниками нині окупованих територій та ОБСЄ інспекція ділянки саме у населеному пункті Шуми. Але її відмінили, оскільки за заявою українського представника в ТКГ Леоніда Кравчука, терористи почали висувати нові умови.

В той же час, як повідомляють ЗМІ, представники сепаратистів прогнозовано звинувачують Україну у зриві інспектування.

Так, представники «ДНР» в СЦКК зазначають, що українська сторона нібито в останній момент озвучила нові неможливі для виконання вимоги для здійснення інспекції. Повідомляється, що Україна нібито вимагали наявність негативного тесту на коронавірус у представників сепаратистів, паспортів Росії або України, а також відсутності будь-якої згадки на шевронах і посвідченнях абревіатури «ДНР». Також нібито Україна не погодилась на інспекцію основної ділянки загострення.

Back to top button