Україна

ЗСУ відбили понад 80 атак ворога за добу – Генштаб


ЗСУ відбили понад 80 атак ворога за добу - Генштаб

Армія РФ веде безуспішний наступ на п’яти напрямках, в епіцентрі боїв – Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

Армія РФ зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні 31 березня.

Зазначається, що в епіцентрі бойових дій – Білогорівка, Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка. Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили більш як 80 атак противника.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна обстановка без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На території Білорусі тривають заходи бойової підготовки підрозділів територіальних військ Збройних сил РФ. Крім того, противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних районах Курської та Бєлгородської областей.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог вів безуспішні наступальні дії в районах Стельмахівки, Кузьминого та Берестового.

На Бахмутському напрямку окупанти продовжують штурмувати Бахмут, українські захисники відбили 22 атаки на місто. Водночас противник вів безуспішні наступальні дії в районі Оріхово-Василівки Донецької області.

На Авдіївському та Мар’їнському напрямках ворог вів наступальні дії у напрямку населених пунктів Новобахмутівка, Новокалинове, Степове, Авдіївка, Сєверне, Водяне, Красногорівка та Мар’їнка Донецької області, успіху не мав.

На Шахтарському напрямку протягом доби війська РФ обстріляли Вугледар, Пречистівку, Золоту Ниву, Шахтарське та Велику Новосілку на Донеччині.

На Запорізькому та Херсонському напрямках під вогнем окупантів перебували понад 30 населених пунктів.

Усього за добу 30 березня противник завдав 11 ракетних та чотирьох авіаційних ударів, здійснив 43 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

“Імовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається досить високою”, – наголосили в Генштабі.

Українська авіація за минулу добу завдала шести ударів по районах зосередження окупантів. Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили один пункт управління, шість районів зосередження живої сили ворога, два склади боєприпасів та два склади паливно-мастильних матеріалів.

Нагадаємо, вночі у п’ятницю ворог здійснив чергову повітряну атаку, випустивши по Україні десять ударних безпілотників Shahed. Дев’ять із них знищили українські захисники.

Генштаб визнав “частковий успіх” ворога у Бахмуті


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button