Україна

СБУ знешкодила банду, яка тероризувала Прикарпаття


СБУ знешкодила банду, яка тероризувала Прикарпаття

Учасники угруповання погрозами вимагали у мешканців регіону гроші та відбирали приватне майно.

Служба безпеки спільно з Національною поліцією нейтралізувала злочинне угруповання, яке діяло в західних областях України під контролем “смотрящого” за Івано-Франківською областю – відомого кримінального авторитета. Про це 16 жовтня повідомила пресслужба відомства.

Зазначається, що учасники угруповання тероризували мешканців регіону, вимагали з них гроші та відбирали приватне майно. Для цього створювали штучні конфліктні ситуації або комерційні спори, а потім виставляли “рахунок” за мирне розв’язання проблеми.

“У разі відмови учасники банди погрожували потерпілим та їхнім сім’ям насильством і фізичною розправою, а також “конфіскацією” автомобілів та нерухомості. За один рекетирський “наліт” фігуранти могли “вибити” з людини від 10 до 500 тисяч у гривневому еквіваленті. Таким чином зловмисники намагались обкласти “даниною” місцевих підприємців і поступово розширювали свій вплив на прилеглі регіони України”, – уточнили в СБУ.

З початком повномасштабної війни бандити почали видавати себе за військових та правоохоронців, які беруть участь у бойових діях.

“Вони обіцяли жертвам, що заберуть до себе “на нуль”, де забиратимуть зарплату в рахунок сплати боргу. При цьому, як встановила СБУ, учасники банди оформили собі довідки про непридатність до військової служби за станом здоров’я”, – додали в спецслужбі.

Співробітники СБУ задокументували факт вимагання 150 тисяч гривень у місцевого підприємця, якому зловмисники неодноразово погрожували жорстоким побиттям, якщо він не сплатить гроші.

Правоохоронці затримали двох активних учасників угруповання під час передачі їм всієї суми від потерпілого. Їм повідомлено про підозру у вимаганні (ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України) і загрожує до 12 років тюрми.

Раніше повідомлялося, що СБУ у межах спецоперації в Кіровоградській та Одеській областях нейтралізувала кримінальне угруповання, яке тероризувало мешканців південних областей

Затримано “смотрящого” за Вінницькою областю

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button