Україна

СБУ заявила про затримання російського агента на Сумщині


СБУ заявила про затримання російського агента на Сумщині

Кураторів із Росії найбільше цікавила інформація про переміщення підрозділів із технікою ЗСУ.

Контррозвідка СБУ викрила та знешкодила зловмисника, який проводив розвідувально-підривну діяльність у Сумській області – збирав розвіддані у місцях дислокації Сил оборони України поблизу держкордону. Про це повідомляється на сайті спецслужби у середу, 27 липня.

Встановлено, що зрадником є ​​місцевий житель, завербований представником російських спецслужб після повномасштабного вторгнення Росії. Співробітники СБУ вже ідентифікували особу окупанта, з яким співпрацював цей агент.

“Під час розвідки українських позицій ворожий агент проводив їхню фото- та відеофіксацію, а потім переправляв співробітнику ФСБ РФ у вигляді електронних файлів з прив’язкою до місцевості. Для передачі використав попередньо відпрацьовані закриті канали електронного зв’язку. Окупанти планували використовувати ці дані для масованих артилерійських обстрілів регіону”, – йдеться у повідомленні.

Під час обшуку за місцем проживання правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та мобільний телефон, які зрадник використовував для комунікації з агресором.

Вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру у державній зраді, вчиненому в умовах воєнного стану. Йому мають обрати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше в середу стадо відомо, що на Рівненщині затримали ворожого інформатора. Він передавав дані про ЗСУ білоруським силовикам. “Сусідів” особливо цікавили укріплення на прикордонних територіях.

Також у Кривому Розі затримали агента російської ФСБ, який коригував ракетні удари агресорів по місцевому аеропорту та інших об’єктах інфраструктури.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button