Україна

СБУ заявила про затримання агента ГРУ на Житомирщині


СБУ заявила про затримання агента ГРУ на Житомирщині

У разі окупації регіону ворожий агент планував вступити до лав так званих “розстрільних груп” для тортур та вбивств мешканців Житомирської області.

Контррозвідка СБУ провела багатоходову спецоперацію на Житомирщині, в ході якої затримала агента Головного управління генерального штабу з РФ (ГРУ). Про це повідомляється на сайті української спецслужби у п’ятницю, 22 липня.

Встановлено, що зрадником є ​​мешканець Коростеня, який раніше працював на одному із стратегічно важливих заводів. У поле зору російських спецслужб потрапив через свою проросійську позицію у заборонених в Україні соцмережах.

За інформацією контррозвідників, “куратор” із ГРУ провів зі своїм агентом детальний інструктаж зі збору та конспіративних каналів передачі розвідінформації.

“Зловмисник надавав своєму російському куратору дані у вигляді карти з прив’язкою до місцевості розміщення військових об’єктів Збройних сил України та підприємства-виробника оборонної продукції на території регіону. Отриману інформацію агресори планували використовувати для проведення масованих ракетних ударів по стратегічно важливій інфраструктурі”, – йдеться у повідомленні.

Крім того, у разі окупації регіону ворожий агент планував вступити до лав так званих “розстрільних груп” для тортур та вбивств місцевих жителів.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого співробітники СБУ вилучили засоби зв’язку, які він використовував для комунікації із представником військової розвідки Росії.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Зловмиснику загрожує 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Раніше СБУ провела масштабну спецоперацію у Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, а також у Дніпропетровській та Вінницькій областях. Тоді було затримано 19 російських агентів.

Затримано коригувальника ударів по аеропорту Кривого Рогу


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button