Україна

СБУ заявила про викриття п’яти колаборантів


СБУ заявила про викриття п яти колаборантів

Правоохоронці повідомили про підозру п’ятьом колаборантам, які допомагають РФ встановлювати та підтримувати окупаційні режими в Луганській області.

 
Співробітники СБУ викрили ще п’ятьох колаборантів, які допомагають ворогові на тимчасово окупованих територіях України. Про це в середу, 27 липня, повідомляє прес-служба відомства.
 
Зазначається, що було встановлено особи та зібрано доказову базу щодо ще п’яти колаборантів, які допомагають Росії встановлювати та підтримувати окупаційні режими в Луганській області.
 
Зокрема, слідчі СБУ повідомили про підозру колишньому директору Центру надання соціальних послуг Кремінської міської ради, яка в умовах воєнного часу перейшла на бік ворога.
 
“Поки що вона “працює” в окупаційній адміністрації, імітуючи існування соціального захисту населення. Зокрема, бере участь у пропаганді, просуваючи антиукраїнські фейки та кремлівські наративи”, – йдеться у повідомленні.
 
Також за даними СБУ, ще одна зрадниця добровільно обійняла посаду так званого “заступника начальника управління праці та соцзахисту населення адміністрації Сватівського району ЛНР”.
 
Крім того, СБУ задокументувала, що 47-річна мешканка окупованого Луганська очолила “митний пост Милове” так званого “державного митного комітету ЛНР”.
 
“Окупанти доручили жінці виконувати організаційно-розпорядчі функції та забезпечувати надходження “митних платежів” для їхніх потреб”, – повідомили у СБУ.
 
Також перед законом постане “банкір”, який на пропозицію загарбників очолив відділення псевдооргану “держбанку ЛНР” у селищі Біловодськ.
 
За даними слідства, він виконує накази російських кураторів про введення на тимчасово окупованій території “рублевої зони” та імітує існування фінансової системи у “ЛНР”.
 
СБУ зібрала доказову базу і щодо злочинної діяльності так званого “заступника прокурора Марківського району генеральної прокуратури ЛНР”.
 
Задокументовано, що 34-річний уродженець Росії, який проживав у тимчасово окупованому Луганську, добровільно обійняв цю “керівну посаду”.
 
“Він служить окупаційному режиму, створеному агресором для придушення опору місцевих жителів та переслідування українських патріотів”, – йдеться у повідомленні.
 
За всіма цими особами СБУ проводить досудове розслідування за статтею про колабораційну діяльність (111-1) Кримінального кодексу. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.
 
Нагадаємо, в Україні за п’ять місяців війни проти Росії правоохоронці відкрили понад одну тисячу кримінальних справ за колабораціонізм.
Росія випустила довідник для колаборантів в Україні – розвідка
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button