Україна

СБУ завершила розслідування проти Семена Семенченка

Обвинувальний акт спрямовано до Шевченківського райсуду Києва

Служба безпеки під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо колишнього народного депутата Семена Семенченка та ряду осіб, обвинувальний акт спрямовано до Шевченківського райсуду Києва.

Про це повідомляє 1News.

“Загалом у кримінальному провадженні повідомлено про підозру та скеровано обвинувальний акт стосовно 9 осіб”, – заявили у спецслужбі.

Як зазначається, слідчі встановили, що Семенченко та інші організатори створили на території України незаконне збройне формування з організаційною структурою військового типу.

“До НЗФ входили переважно колишні військовослужбовці та учасники бойових дій. Члени формування проводили військову, стройову та фізичну підготовку. На їхньому озброєнні перебувала вогнепальна зброя та вибухівка”, – заявили у спецслужбі.

Повідомляється також, що слідством здобуто докази організації Семенченком терористичного акту в липні 2019 року, а саме пострілу із ручного протитанкового гранатомета у будівлю, де розташовано ТОВ «Інформаційне агентство «112-Україна».

В СБУ зазначили, що обвинувальні акти вручено підозрюваним та адвокатам.

За інформацією спецслужби, Семенченко підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 258, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 260, ч. 3 ст. 260, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України (йдеться про створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами та про терористичний акт).

Джерело: СБУ

Back to top button