Україна

СБУ завадила Росії обійти санкції щодо ремонту транспортних літаків

СБУ завадила Росії обійти санкції щодо ремонту транспортних літаків

Фото: СБУ

СБУ завадила РФ оминути санкції щодо ремонту транспортних літаків

Спецслужба встановила, що Росія зареєструвала фірму-“прокладку” в одній із країн Близького Сходу, що дозволило б окупантам легально обслуговувати важкі транспортні літаки по всьому світу.

СБУ заблокувала діяльність компанії, яка обслуговувала транспортні літаки Росії. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Повідомляється, що СБУ завадила Росії обійти раніше введені санкції щодо ремонту транспортних літаків типу Ан.

“Спецслужба встановила, що Росія зареєструвала фірму-“прокладку” в одній із країн Близького Сходу, яка нібито не має відношення до Москви. Це дозволило б окупантам цілком легально обслуговувати важкі транспортні літаки по всьому світу. Втім завдяки роботі СБУ на випередження профільні українські відомства скасували дію сертифікату технічного обслуговування для іноземного “посередника” країни-агресора”, – йдеться в повідомленні.

СБУ повідомляє, що тепер Росія не зможе ремонтувати свої вантажні літаки, вироблені за ліцензією ДП Антонов, у жодній країні.

“Це суттєво вдарить по логістиці окупантів, оскільки вони використали понад десять важких суден типу Ан-124 для перевезення особового складу та важкої броньованої техніки під час повномасштабного вторгнення на територію України. Літати їм залишилося недовго, і приземлятися буде важко”, – повідомляють у СБУ.

Раніше повідомлялося, що у Миколаївському порту правоохоронці виявили 188 вагонів із мінеральними добривами, які належали холдинговій компанії РБ.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button