Україна

СБУ затримала рецидивістку, яка відстежувала локації ППО біля Авдіївки


СБУ затримала рецидивістку, яка відстежувала локації ППО біля Авдіївки

Агенткою ФСБ виявилась місцева жителька, яка перебувала у розшуку за шахрайство та крадіжки.


Контррозвідка Служби безпеки затримала агентку ФСБ РФ, яка розвідувала бойові позиції української ППО на Авдіївському напрямку. Про це повідомила пресслужба СБУ в понеділок, 18 березня.
 
Фігуранткою виявилась місцева жителька, яка перебувала у розшуку за шахрайство та крадіжки. Щоб уникнути покарання за ці злочини, влітку 2023 року жінка втекла до Житомирської області.
 
Переховуючись в орендованому будинку, вона активно спілкувалась у чатах російських Тelegram-каналів, де намагалась знайти заробіток. Таким чином зловмисниця потрапила у поле зору російської спецслужби. Згодом її дистанційно завербував кадровий співробітник ФСБ.
 
За його вказівкою агентка відновила своє спілкування з колишніми односельцями на Донеччині, щоб “втемну” одержувати від них “потрібну” інформацію.
 
Зрадниця під виглядом побутових розмов по телефону намагалась дізнатися про факти роботи української ППО під час повітряних атак РФ.
 
У разі “підтвердження”, вона далі розпитувала щодо орієнтовного базування вогневих позицій зенітно-ракетних комплексів ЗСУ. Розвідувальна інформація була потрібна окупантам для “обходу” української протиповітряної оборони на східному фронті.
 
Однак Служба безпеки завадила ворожим планам. Завчасно викривши російську агентку, співробітники СБУ поетапно задокументували її злочинні дії та провели заходи щодо убезпечення ППО.

 
На фінальному етапі спецоперації фігурантку було затримано у тимчасовому помешканні. Під час обшуку у неї виявлено мобільний телефон, який вона використовувала у розвідувально-підривній діяльності.
 
Затриманій повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення.

Нагадаємо, російський інформатор, який “зливав” артпозиції ЗСУ під Авдіївкою, отримав вирок – 12 років за ґратами.

СБУ також затримала сім’ю зрадників, які на замовлення ФСБ готували ракетні удари по Україні і ховали рештки загиблих російських військових під Києвом. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button