Україна

СБУ затримала пособника російських спецслужб у Миколаєві


СБУ затримала пособника російських спецслужб у Миколаєві

Фігурант діяв за завданням російських спецслужб, намагаючись зірвати мобілізацію у регіоні, а також планував використати інформацію для проведення диверсій проти українських захисників, зокрема через підпал автомобілів ЗСУ

Служба безпеки України затримала у Миколаєві чоловіка, котрий співпрацював з російськими спецслужбами та передавав їм дані про розташування українських військових. Про це інформує пресслужба СБУ у понеділок, 15 липня.

Наразі він перебуває під вартою.

Зловмисник адміністрував телеграм-канал, де публікував інформацію про місцезнаходження та маршрути руху ТЦК, а також закликав призовників ухилятися від мобілізації.

Він діяв за завданням російських спецслужб, намагаючись зірвати мобілізацію у регіоні, а також планував використати відповідну інформацію для проведення диверсій проти українських захисників, зокрема через підпал автомобілів ЗСУ.

Зловмисник особисто об’їжджав місто, збираючи інформацію під виглядом дружніх розмов. 

 

 

Фігуранту справи повідомили про підозру за ч. 1 ст. 114-1 КК України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ).

Нині вирішують питання про додаткову кваліфікацію за ч. 6 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність). Ця санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, Служба безпеки затримала агента ФСБ в Одесі. Зловмисник збирав координати для нової серії ракетно-дронових ударів по місту.

Раніше СБУ затримала в Одесі жіночу агентурну групу ФСБ. А на Одещині затримали агентів ФСБ, які прикидалися парою наречених.

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 + 4 =

Back to top button