Україна

СБУ затримала Нестора Шуфрича – журналіст


СБУ затримала Нестора Шуфрича - журналіст

Юрій Бутусов заявив, що парламентаря знайшли в його будинку в селі Козин на Київщині. Нині проходить 50 обшуків у його справі.

СБУ затримала народного депутата Нестора Шуфрича в його будинку в селі Козин Київської області. Нині відбувається понад 50 обшуків у справі парламентаря. Про це в п’ятницю, 15 вересня заявив головний редактор видання Цензор.нет Юрій Бутусов на своєму Telegram-каналі.

“Шуфрич є фігурантом справи щодо російської шпигунської мережі, створеної співробітником ФСБ РФ та колишнім народним депутатом України Володимиром Сівковичем. За висновками слідства, Шуфрич за завданням Сівковича виступав на телеканалах України та Росії з метою поширення російський пропаганди та просування антиукраїнської політики. Йому інкримінується державна зрада”, – розповів журналіст.

Бутусов заявив, що йому “довелось напередодні вторгнення вдарити Шуфрича на телеефірі саме з цієі причини”. Він також нагадав, що Шуфрич все ще є народним депутатом. 

Журналіст виразив надію, що “всі учасники мережі Сівковича будуть затримані за державну зраду”.

Нагадаємо, в травні 2022 року стало відомо, що Нестор Шуфрич залишив територію України через КПП Порубне, що в Чернівецькій області.

Крім того, на початку березня бійці 206-го батальйону тероборони в Києві затримали цього нардепа за нібито публікацію фото про блокпости.

НОК затвердив відставку Беленюка і Шевченка й виключив Суркіса та Шуфрича

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button