Україна

СБУ затримала коригувальника ударів по позиціях ЗСУ на сході


СБУ затримала коригувальника ударів по позиціях ЗСУ на сході

Агент РФ збирав розвіддані з дислокації особового складу та військової техніки українських військових у Донецькій області.

 
Служба безпеки затримала агента РФ, який надавав ворогові цілі для ракетних ударів по Донецькій області та звітував про результати “прильотів”. Про це повідомили у прес-центрі СБУ.
 
За даними слідства, зрадником виявився житель Бахмута, завербований кадровим співробітником служби ФСБ після початку повномасштабного вторгнення Росії. “Пропозицію” щодо негласної співпраці отримав на власний телефон через месенджер.
 
Встановлено, що російський куратор обрав йому оперативний псевдонім Сивий і поставив завдання – збирати розвіддані з дислокації особового складу та військової техніки ЗСУ на східному напрямку.
 
 
 

 
 
Передавання даних ворожий агент здійснював через закриті канали зв’язку, ретельно приховуючи факт співпраці зі спецслужбою країни-агресора. У своїх повідомленнях вказував на електронні геолокації об’єктів та підтверджував їх матеріалами фото-, відеофіксації.
 
У ході обшуку у затриманого виявлено засоби зв’язку із доказами комунікації з російським координатором.
 
Наразі зловмиснику повідомили про підозру в державній зраді, вчинену в умовах воєнного стану. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Заходи щодо викриття ворожого агента проводилися співробітниками СБУ у Вінницькій області у взаємодії з підрозділами СБУ у Донецькій та Луганській областях та Департаментом контррозвідки СБУ при процесуальному керівництві Вінницької обласної прокуратури.
 
 
Нагадаємо, раніше СБУ затримала також коригувальника, який наводив ворожі ракети на інфраструктурні об’єкти Миколаєва.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button