Україна

СБУ затримала двох колаборантів з Куп’янська і віце-мера Вовчанська


СБУ затримала двох колаборантів з Куп янська і віце-мера Вовчанська

Українська чиновниця складала і передала окупантам списки учасників АТО та ООС, а також патріотично налаштованих громадян.

 
Співробітники СБУ затримали на Харківщині так званого віце-мера Волчанська та двох мешканців Куп’янська, які активно допомагали російським окупантам. Про це повідомляє сайт спецслужби у п’ятницю, 23 вересня.
 
 

 
“67-річна громадянка, обіймаючи посаду першого заступника Вовчанського міського голови, добровільно надавала допомогу представникам Росії під час тимчасової окупації міста”, – йдеться у повідомленні.
 
За даними слідства, вона становила і передала представникам російсько-окупаційних військ списки учасників АТО та ООС, а також патріотично налаштованих громадян та активістів.
 
Жінка забезпечувала військових з РФ будівельними матеріалами для зведення укріплень. Крім того, вона агітувала місцевих жителів підтримувати окупаційний режим і брала участь у знятті прапора України з адміністративних будівель міста.
 
Наразі вона затримана. Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
 
Раніше у липні слідчі СБУ заочно повідомили їй про підозру у держзраді (ч.2 ст.111 КК України). Стаття визначає до 15 років ув’язнення.
 
Також СБУ затримала двох мешканців Куп’янська, які “на ідейні переконання стали поліцейськими”.
 
36-річний та 31-річний чоловіки, за даними слідства, активно допомагали ворогу у підтримці “нових порядків” на захопленій території, у тому числі репресували патріотично налаштованих громадян.
 
Ним оголосили підозру за статтею про колабораційну діяльність (ч.7 ст.111-1 КК України).
 

 
Раніше у Міноборони попередили, що українська розвідка має список колаборантів і їхніх “заслуг” перед Росією.
 
Також стало відомо, що до “референдуму” на Запоріжжі причетні 1,5 тисячі осіб. СБУ перехопила документи окупантів.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button