Україна

СБУ затримала агента російських спецслужб

СБУ затримала агента російських спецслужб

Фото: Кадр из видео

Агентові допомагали робити кар’єру в українських органах влади

Завданням агента було здобуття секретної інформації державного рівня. Підозрюваному загрожує довічне позбавлення волі.

 

Контррозвідники СБУ затримали агента російських спецслужб, який в Україні працював в Адміністрації екс-президента і в держструктурах. Підозрюваний міг передавати ворогові важливу інформацію. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

 

“Він зізнається, що з 2014 р. працював на Головне управління Генштабу Збройних сил РФ. Був завербований ворожими спецслужбами після того, як втік з Донеччини в Бєлгород”, – йдеться в повідомленні.

 

Від кураторів він отримав псевдонім “Регін”. Йому було поставлено завдання – отримання секретної інформації державного рівня.

 

“Для цього навіть допомагали робити кар’єру в українських органах влади. Зокрема, агент працював у суді, згодом в одному з департаментів Адміністрації колишнього президента, а потім служив в армії. Ворожі спецслужби також оплачували йому навчання та поїздки за кордон”, – зазначили в контррозвідці СБУ.

 

Також підозрюваний збирав компромат про посадових осіб і їхніх родичів “для їхнього подальшого вербування російськими спецслужбами”.

 

З початком війни агент мав збирати інформацію про силові структури, відомості про новітні зразки зброї та військову техніку.

 

Підозрюваного затримали на Донеччині.

 

“Під час допиту агент докладно розповів, які вказівки він отримував від ворога, надав інформацію про осіб, які цікавили росіян, а також персональні дані відомих йому членів агентурної мережі РФ в Україні”, – додали в прес-службі.

 

Агентові загрожує довічне позбавлення волі.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button