Україна

СБУ заочно оголосила підозру керівництву Центрвиборчкому Росії


СБУ заочно оголосила підозру керівництву Центрвиборчкому Росії

Служба безпеки задокументувала нові злочини голови центральної виборчої комісії РФ Елли Памфілової, яка причетна до ведення агресивної війни проти України.

Керівникам центрвиборчкому РФ, які проводили фейкові “вибори” у тимчасово окупованих регіонах України, заочно повідомлено про підозру. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Зокрема повідомляється, що Служба безпеки задокументувала нові злочини голови центральної виборчої комісії РФ Елли Памфілової, яка причетна до ведення агресивної війни проти України.

“За даними слідства, посадовиця організувала масштабну фальсифікацію “результатів” незаконних виборів на тимчасово захоплених територіях Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей восени цього року. До протиправної діяльності вона залучила двох своїх підлеглих – кремлівського політтехнолога Павла Андреєва, якого у 2021 році призначили представником російської ЦВК, та його колегу Людмилу Маркіну. За вказівкою Памфілової вони брали участь у створенні окупаційних “тервиборчкомів” та штучній “легітимізації” фейкового плебісциту. Для цього обидва фігуранти голосували за створення псевдовиборчих установ у захопленій частині України із залученням до їхнього складу місцевих колаборантів. Після проведення зрежисованих “виборів” підлеглі Памфілової особисто засвідчували сфабриковані результати примусового “волевиявлення”, – йдеться в повідомленні.

Встановлено також, що Памфілова безпосередньо організовувала фінансування окупаційних “виборчкомів”, у тому числі зарплати їхніх представників та витрати на виготовлення “бюлетенів”, а Андреєв за її дорученням створював публічну видимість “виборчого процесу” в окупованих районах України: організовував постановочні сюжети росЗМІ, в яких імітували масовість учасників “голосування” і зрежисовані коментарі нібито на підтримку кремлівських “кандидатів”.

Усім трьом вищезгаданим російським посадовцям заочно оголошено підозру в плануванні, підготовці, розв’язуванні й веденні агресивної війни, вчинених за попередньою змовою групи осіб, а також у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, вчиненому за попередньою змовою групи осіб.

У серпні цього року Памфілова вже отримала заочну підозру за підготовку незаконних “виборів” на тимчасово окупованих територіях України.

“Оскільки фігуранти перебувають на території рф, тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти України”, – йдеться в повідомленні СБУ.

Нагадаємо, в травні цього року голову російської ЦВК Еллу Памфілову терміново госпіталізували з інфсультом. Російські джерела писали, що Елла Памфілова останніми роками багато пила, їй діагностували хронічний алкоголізм.

Жительку Херсонщини засудили на п’ять років за проведення “референдуму”

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button