Україна

СБУ за роки війни стала бойовою та результативною спецслужбою – Зеленський


СБУ за роки війни стала бойовою та результативною спецслужбою - Зеленський

Голова держави наголосив, що нині Україна сподівається від СБУ ще більшої результативності.

Президент України Володимир Зеленський з нагоди 32-х роковин створення привітав працівників СБУ з професійним святом, вручив державні нагороди, відзнаки та присвоїв військові звання. Про це йдеться на сайті голови держави в понеділок, 25 березня.

“За роки війни СБУ стала справді бойовою, а головне, саме такою результативною спеціальною службою, яка й потрібна нашій державі і для захисту від ворога, і для активних дій, які зменшують потенціал російської агресії. Ви знаходите ефективні методи протидії ворогу. Не про всі ваші дії проти окупанта можна говорити зараз відкрито, публічно, але всі такі ваші дії служать Україні, зміцнюють її та дають змогу пишатися Україною”, – зазначив український лідер.

Президент відзначив далекобійність і влучність українських дронів як у небі, так і на морі та висловив вдячність СБУ за захист країни від колаборантів, навідників ворога та інших зрадників, а також за сприяння розслідуванню воєнних злочинів Росії.

Глава держаи також відзначив дії СБУ в напрямі кіберзахисту й закликав збільшувати ударний потенціал України в кіберпросторі. 

Зеленський наголосив, що нині Україна чекає від СБУ ще більшої результативності. Він вручив працівникам СБУ державні нагороди. Зокрема, одному з них Глава держави присвоїв звання Героя України та передав орден Золота Зірка.

Іще 10 працівників СБУ отримали ордени Богдана Хмельницького III ступеня, За заслуги III ступеня, За мужність I та IІІ ступенів і медаль За військову службу Україні.

Український лідер вручив бойовий прапор Департаменту контррозвідки СБУ та почесну відзнаку За мужність та відвагу Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять воїнів Служби безпеки, які віддали свої життя за Україну.

Глава держави також оглянув сучасні зразки бойової, спеціальної техніки та обладнання, що перебуває на озброєнні СБУ, зокрема дрони, Sea Baby. 

Раніше стало відомо, що спецпризначенці ЦСО А СБУ Білий вовк знищили вже третій танковий полк росіян з початку повномасштабного вторгнення РФ. Мова йшла про 296 танків.

Спецпідрозділ ГУР уразив стартову позицію FPV-дронів росіян на Запоріжжі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button