Україна

СБУ виявила на Сумщині схему розкрадання коронавірусних грошей

Внаслідок злочинних дій підрядної компанії на Сумщині держава зазнала збитків на 2,7 млн. грн. Кошти розкрадалися на будівництві відділення для прийому хворих COVID-19 і ремонті трьох амбулаторій, повідомляє 1NEWS з посиланням на пресцентр СБУ. 

У жовтні 2020 року полтавська комерційна структура перемогла у відповідному тендері і повинна була відразу почати роботи. Щоб на початку 2021 року знову побудоване відділення вже приймало хворих.

Організатори угоди систематично вносили неправдиві дані в бухгалтерські документи про нібито придбання будівельних матеріалів, крім того, більшість робіт було виконано лише «на папері». У той же час «зекономлені» кошти зловмисники привласнювали.

В результаті таких дій зловмисники незаконно привласнили 2,7 млн. грн. з державного Фонду боротьби з пандемією COVID-19.

Щоб запобігти подальшому розкрадання, СБУ звернулася до органів влади для невідкладного реагування відповідно до чинного законодавства та умов договорів.

В рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, триває досудове слідство для встановлення всіх причетних осіб і повернення в бюджет незаконно привласнених державних коштів.

 

 

 

 

 

 

Back to top button