Україна

СБУ відкрила справу щодо “прослушки” у Залужного


СБУ відкрила справу щодо прослушки у Залужного

У СБУ наголосили, що техніку виявлено не безпосередньо в кабінеті Валерія Залужного, а у одному з приміщень, яке могло в майбутньому використовуватись ним для роботи.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом виявлення технічного пристрою в одному з потенційних місць дислокації головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Повідомляється, що провадження відкрито за статтею 359 ч.2 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.

“Наголошуємо, що техніку виявлено не безпосередньо в кабінеті Валерія Залужного, а у одному з приміщень, яке могло в майбутньому використовуватись ним для роботи. За попередніми даними, виявлений пристрій перебував у неробочому стані. Будь-яких засобів накопичення інформації чи засобів віддаленої передачі аудіозаписів не виявлено. Даний технічний пристрій буде передано на експертизу. Співробітники СБУ вживають усіх передбачених законом заходів для розслідування даного правопорушення”, – запевняють в СБУ.

Раніше ЗМІ повідомили, що в кабінеті головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного у неділю, 17 грудня, під час підготовки приміщення до роботи виявили пристрій для прослуховування.

Діпфейк із Залужним: у ГУР пояснили цілі Росії

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button