Україна

СБУ відкрила кримінальну справу через викрадення судді Чауса

У СБУ розповіли, що провадження відкрили за статтями 146 та 332 Кримінального кодексу України - незаконне позбавлення волі або викрадення; незаконне переправлення осіб через державний кордон

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження через викрадення екссудді Миколи Чауса та переправлення його через кордон.

Про це повідомляє 1NEWS.

На початку квітня 2021 року, Миколу Чауса, якого в Україні неодноразово звинувачували в серйозних злочинах, викрали в Молдові. У цій країні він переховувався від української влади. З’явилося навіть відео, як суддю силоміць запихають у машину.

Викрадення сколихнуло Молдову. Ситуацію прокоментувала президентка країни Мая Санду, закликавши МВС та Службу інформації і безпеки Молдови “вжити негайних дій”.

Молдовські правоохоронні органи повідомили, що Чауса вивезли з Молдови через кордон з Україною. Парламент Молдови створив комісію з розслідування обставин викрадення Чауса.

Представники української влади спочатку заявляли, що про викрадення нічого не знають. Майже через місяць з’явилося повідомлення від СБУ – справу про викрадення розслідують.

У СБУ розповіли, що провадження відкрили за статтями 146 та 332 Кримінального кодексу України – незаконне позбавлення волі або викрадення; незаконне переправлення осіб через державний кордон. Всі інші деталі розслідування – таємниця.

Комітет Верховної Ради України з питань нацбезпеки викликав на наступне засідання міністра закордонних справ Дмитра Кулебу та керівника Служби зовнішньої розвідки Валерія Кондратюка для пояснень про викрадення Чауса.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button