Україна

СБУ розслідує переміщення через кордон майже $30 млн


СБУ розслідує переміщення через кордон майже $30 млн

Триває масштабна робота над збиранням доказової бази та притягненням до відповідальності всіх причетних осіб, зазначили у спецслужбі.

Співробітники Служби безпеки України розслідують факти незаконного переміщення через державний кордон великого обсягу готівки – 28 млн доларів США та 1,3 млн євро. Про це заявив спікер СБУ Артем Дехтяренко у четвер, 28 липня.

“За наявною інформацією, ця готівка була упакована у валізи і переміщена за один раз через “зелений коридор” пункту пропуску Закарпатської митниці. Такий спосіб вивезення коштів суперечить українському законодавству, тому що через “зелений коридор” (без декларування) можна вивозити не більш ніж 10 тисяч доларів за раз”, – сказав Дехтяренко.

Він нагадав, що працівники митниці не мають права пропустити автомобіль без його попереднього огляду, а виявивши гроші, мали конфіскувати їх згідно із законодавством.

Спікер СБУ нагадав, що вчора відбулася серія обшуків на митному посту Лужанка Закарпатської митниці та у місцях проживання фігурантів справи.

У рамках кримінального провадження справа розслідується за статтею про зловживання владою або службовим становищем (ч.2 ст.364 КК України).

Нині триває масштабна робота над збором доказової бази та притягненням до відповідальності всіх причетних осіб.

Нагадаємо, ще у березні повідомлялося про переміщення через кордон майже $30 млн. За даними ЗМІ, повні валізи грошей перевозила Анастасія Котвицька – колишня дружина нардепа від Народного фронту Ігоря Котвицького. Вона вивезла гроші до Угорщини.

 

 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button