Україна

СБУ повідомила про підозри двом “міністрам ДНР”


СБУ повідомила про підозри двом міністрам ДНР

Підозрювані перебувають на тимчасово окупованій території сходу України, але СБУ встановила місця їхнього перебування та вживає заходів щодо притягнення до відповідальності.

 
СБУ повідомила про підозру так званих “міністрів ДНР” Дмитра Гарцева та Дмитра Шмельова, які організовували депортацію українських дітей до РФ. Про це повідомляє прес-служба СБУ.
 
“Зловмисниками є “міністр охорони здоров’я” та “міністр доходів і зборів” терористичної організації “ДНР”. Ці двоє російських громадян входять до найближчого оточення ватажка терористів Пушиліна та за його протекцією були призначені до керівних лав окупаційних органів у липні цього року. Саме вони причетні до організації примусового вивезення українських дітей-сиріт із тимчасово захоплених районів Донбасу до Росії під виглядом поїздок до дитячих таборів”, – повідомляють у СБУ.
 
Крім того, керівник окупаційного “МОЗ” переформатує медичну галузь регіону під потреби країни-агресора.
 
“Встановлено, що за його вказівкою перевлаштовують місцеві лікарні у військові шпиталі для прийому поранених окупантів. При цьому глава “мінфіну ДНР” займається питаннями перебудови промислових потужностей регіону для забезпечення потреб військово-промислового комплексу та військових угруповань Росії”, – йдеться у повідомленні.
 
На підставі зібраної доказової бази слідчі Служби безпеки повідомили обох фігурантів про підозру зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України, але підозрювані перебувають на тимчасово окупованій території сходу України.
 
“Однак СБУ встановила місця їх перебування та вживає заходів щодо притягнення до відповідальності”, – запевняють у Службі безпеки України.
 
 
Раніше повідомлялося, що СБУ викрила депутата ОПЗЖ у пособництві окупантам.
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button