Україна

СБУ повідомила про підозру блогеру-ухилянту


СБУ повідомила про підозру блогеру-ухилянту

Після втечі з України блогер Мирослав Олешко закликає чоловіків ховатися від мобілізації.


Служба безпеки України зібрала докази протиправної діяльності блогера Мирослава Олешка. Про це повідомила пресслужба СБУ в середу, 22 листопада.
 
За матеріалами справи, він незаконно виїхав з України під час повномасштабного вторгнення і займається інформаційно-підривною діяльністю, яка шкодить Збройним силам України.
 
Встановлено, що Олешко, після підтвердження його придатності до військової служби та виклику до ТЦК, у серпні цього року покинув територію України на підставі підробленої довідки військово-лікарської комісії.
 
Перебуваючи за кордоном, блогер систематично публікує відео і дописи, в яких дискредитує призов на військову службу у ЗСУ та закликає українців ухилятися від служби в армії.
 
Наразі Олешку заочно повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:
 
  • перешкоджання законній діяльності Збройних сил України та інших військових формувань;
  • використання завідомо підробленого документа.
     
Санкції статей передбачають до восьми років тюрми.
 
Нагадаємо, за даними австрійського видання Exxpress, понад 500 000 чоловіків призовного віку виїхали з України з початку повномасштабного вторгнення Росії. Частині з них виїзд за кордон офіційно заборонений. 

Крім того, в останні два роки в Україні різко збільшилося число чоловіків, які здобувають вищу освіту після 30 років. Імовірно, це пов’язане зі спробами ухилитися від мобілізації до війська. 

“Футболісти-ухилянти”. Новий скандал з Мінспорту

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button