Україна

СБУ перевіряє Мукачівську єпархію УПЦ МП


СБУ перевіряє Мукачівську єпархію УПЦ МП

Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства та здійснюються для перевірки даних про наміри використання єпархії як осередку “русского мира”, зазначають у СБУ.

Служба безпеки України проводить контррозвідувальні заходи на території одного із монастирів Мукачівської єпархії УПЦ МП на Закарпатті. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

“За безпосередньою участю представників церкви правоохоронці проводять огляд території та приміщень монастиря для виявлення заборонених до обігу предметів; здійснюють перевірку осіб на території монастиря щодо їхньої причетності до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України”, – зазначають у СБУ.

У СБУ наголошують на профілактичному характері дій.

“Усі дії відбуваються в межах чинного законодавства та здійснюються для перевірки даних про наміри використання єпархії як осередку “русского мира”; недопущення використання приміщень УПЦ для приховування громадян країни-агресора, зберігання заборонених предметів тощо; захисту населення від провокацій та терористичних актів”, – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що СБУ знайшла в УПЦ МП літературу, яка заперечує існування України.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button