Україна

СБУ оголосила у розшук екс-нардепа Святаша


СБУ оголосила у розшук екс-нардепа Святаша

Дмитро Святаш закликав мешканців тимчасово окупованих територій підтримати загарбників та оформлювати паспорти РФ.

 
За матеріалами Служби безпеки України повідомлено про підозру колишньому народному депутату, який публічно підтримує російську збройну агресію. Про це повідомляється на сайті спецслужби у четвер, 22 грудня.
 

 
“Зловмисником є представник Харківської організації Партії регіонів. Саме від цієї політсили він п’ять разів обирався в український парламент. Після початку повномасштабного вторгнення він виступав на підтримку агресора та виправдовував захоплення частини східних та південних районів України”, – йдеться у повідомленні.
 
За даними слідства, у серпні цього року фігурант опублікував на своїй офіційній сторінці в одній із соцмереж пропагандистський пост. Він закликав мешканців тимчасово окупованих територій Херсонської, Запорізької та Харківської областей підтримати загарбників та оформлювати російські паспорти.
 
Таким чином, зловмисник “гарантував” громадянам лояльне ставлення з боку агресора, а також обіцяв “списання” кредитних зобов’язань.
 
Крім цього, він переконував про нібито регулярне надходження “гумдопомоги” з Росії до захоплених районів України та “відновлення” зруйнованої інфраструктури.
 
За оперативними даними, щоб уникнути правосуддя за скоєні злочини, зловмисник втік до Росії.
 
На підставі зібраних доказів українські правоохоронці підозрюють фігуранта за статтею про зазіхання на територіальну цілісність та недоторканність України (ч.1 ст.110 КК України).
 
Наразі колишнього нардепа оголошено в розшук. Триває досудове розслідування щодо встановлення всіх обставин правопорушення.
 
СБУ прямо не називає підозрюваного, проте оприлюднила фотографію Дмитра Святаша.
 
Спецслужба також нагадала, що раніше зловмиснику повідомили про підозру за фактом незаконного відчуження понад 200 об’єктів нерухомості та корпоративних прав трьох українських компаній.
 
За матеріалами СБУ у серпні цього року було заарештовано активів фігуранта на суму 600 млн. гривень. Надалі вони передані до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА).
 
Раніше в четвер повідомлялося, що СБУ затримала у Херсоні колаборантку із Партії регіонів. Вона погрожувала розстрілом за відмову “голосувати” на псевдореферендумі.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button