Україна

СБУ ліквідувала три нові схеми для ухилянтів


СБУ ліквідувала три нові схеми для ухилянтів

Затримано організаторів нелегальних трафіків, серед яких очільник одного з районних військкоматів.


Служба безпеки заблокувала ще три канали незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Про це 5 грудня повідомила пресслужба СБУ.
 
У результаті комплексних заходів у різних регіонах України затримано організаторів нелегальних трафіків, серед яких очільник одного з районних військкоматів. За гроші вони пропонували потенційним призовникам виїхати до Євросоюзу на підставі підроблених документів і таким чином уникнути мобілізації.
 
Вартість таких “послуг” оцінювали від 5000 до 12000 доларів, залежно від регіону, терміновості втечі та “об’єму гаманця” у клієнта.
 
Так, на Львівщині військова контррозвідка СБУ затримала керівника одного з районних військкоматів, який переправляв ухилянтів за кордон як перевізників гуманітарних вантажів для ЗСУ.
 
Використовуючи власні зв’язки, посадовець вносив персональні дані військовозобов’язаних до інформаційної системи Шлях як професійних водіїв міжнародних рейсів.
 
В Одесі ще одну “схему” організував місцевий житель, який продавав ухилянтам висновки військово-лікарської комісії про фейкову непридатність до служби за станом здоров’я.
 
Для виготовлення фальшивок ділок використовував спільників у військкоматі та серед посадовців ВЛК.
 
У Дніпрі викрито трьох учасників злочинної групи, які продавали ухилянтам підроблені довідки про непридатність до служби за станом здоров’я.
 
Для виготовлення фальшивок ділки використовували власні зв’язки в одному з місцевих військкоматів обласного центру.
 
За всіма викритими фактами триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинів та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до дев’яти років тюрми з конфіскацією майна.

 
Нагадаємо, раніше СБУ заблокувала п’ять каналів нелегального виїзду за кордон чоловіків призовного віку. А на Закарпатті прикордонники затримали 29-річного жителя Коломиї, який вчетверте спробував незаконно потрапити за кордон.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button