Україна

СБУ ідентифікувала 12 херсонських колаборантів


СБУ ідентифікувала 12 херсонських колаборантів

У рядах “МВС РФ” зрадники виконували завдання Москви щодо поширення кремлівського режиму та придушення руху опору на тимчасово захопленій частині регіону.

 

СБУ ідентифікувала ще 12 колаборантів із окупаційного “МВС РФ” у Херсонській області, які фабрикували справи проти українців. Про це повідомляє прес-служба СБУ.
 
Повідомляється, що в лавах російського карального органу зрадники виконували завдання Москви щодо поширення кремлівського режиму та придушення руху опору на тимчасово захопленій частині регіону.
 
Серед ідентифікованих колаборантів 30-річна мешканка обласного центру, яка добровільно погодилася стати «слідчим» в одному з «райвідділів» псевдоустанови. Перебуваючи на «посаді», вона брала участь у незаконних затриманнях та ув’язненні місцевих жителів, які проти окупантів. фабрикуванням справ проти мешканців захоплених районів області. Також вона причетна до пограбування особистого майна людей під час проведення обшуків у їхніх будинках”, – йдеться у повідомленні.
 
Крім того, співробітники СБУ викрили трьох колишніх правоохоронців, які підтримали російську збройну агресію та вступили до лав окупантів.
 
“Їх призначили у створений загарбниками “експертно-криміналістичний центр”, який відповідає за підробку експертиз у “кримінальних справах” проти українських патріотів”, – повідомляють у СБУ.
 
Викрито фігурантів повідомлено про підозру в колабораційній діяльності.
 
“Наразі зловмисники ховаються від правосуддя у захоплених районах на півдні України. Утім, співробітники СБУ знають про місця перебування ворожих поплічників та проводять комплексні заходи щодо притягнення їх до відповідальності за злочини проти нашої держави”, – йдеться у повідомленні.
 
 
 
Раніше повідомлялося, що в Лимані виявили дев’ять колаборантів та знайшли схованку зі зброєю.
 
Українець отримав 15 років за здачу позицій ЗСУ синові – військовому РФ
 
 
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news
 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button