Світ

10-денна жалоба за померлими від коронавірусу розпочалася в Іспанії

В Іспанії розпочалася 10-денна жалоба за померлими від коронавірусної інфекції COVID-19. Рівно опівдні 27 травня хвилиною мовчання в країні вшанували пам’ять понад 27 тисяч померлих, в яких було підтверджено зараження новим коронавірусом, передає 1NEWS з посиланням на DW.

Зупинилися автомобілі та автобуси, у скорботі завмерли люди: цей символічний акт у всій Іспанії тривав довше, ніж планувалося – до чотирьох хвилин.

Наприкінці минулого тижня про оголошення 10-денного державного трауру за жертвами коронавірусу заявив уряд Іспанії. Ця жалоба стане найтривалішою у країні з моменту повалення диктатури Франсіско Франко в 1975 році. На усіх будівлях в Іспанії приспущено національні прапори.

У траурній церемонії взяла участь і королівська родина. “Уся Іспанія оплакує багато тисяч співвітчизників, яких ми втратили під час цієї пандемії”, – йдеться у дописі монаршого дому в соціальній мережі Twitter.

Так само до жалобних заходів приєднався й уряд країни на чолі з прем’єр-міністром Педро Санчесом. У парламенті оголошена хвилина мовчання перервала запеклі дебати. Всі законодавці підвелися зі своїх місць. Дехто був помітно зворушений.

 

 

 

Back to top button