Україна

Санкції проти Януковича – ЄС продовжив обмеження замість року на шість місяців – 1News

Наразі у санкційному списку ЄС щодо справи Януковча залишилося 7 осіб з 18, у тому числі сам експрезидент України

Колишній президент України Віктор Янукович
Фото з відкритих джерел

Посли Євросоюзу продовжили санкції проти колишнього президента України Віктора Януковича, його сина та п’яти осіб, при цьому щодо частини – лише на шість місяців. Про це в своєму акаунті у Twitter повідомив брюссельський кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк.

“Посли ЄС сьогодні продовжили санкції проти Януковича і шести пов’язаних осіб. Щодо чотирьох із них, включно з Януковичем і сином – на 6 місяців, ще для трьох – на 12 місяців, як і зазвичай”, – написав він.

Зазначимо, що в останні роки Євросоюз почав знімати обмеження з чиновників часів президентства Януковича через недостатні докази проти них від українського слідства.

Наразі у санкційному списку залишилося 7 осіб з 18, у тому числі сам Віктор Янукович.

1News за темою: ЄС продовжить санкції проти Януковича за розкрадання держкоштів України, – ЗМІ

Нагадаємо, раніше Окружний адміністративний суд Києва зареєстрував позов колишнього президента України Віктора Януковича, у якому він оскаржив в судовому порядку постанову Верховної Ради за 2014 рік про його усунення з посади глави держави.

У цьому позові було заявлено позовні вимоги “про визнання відсутності компетенції встановлення факту самоусунення”.

При цьому Верховний суд України залишив у силі вирок експрезиденту України Віктору Януковичу у справі про державну зраду. Відповідно до вироку, він засуджений до 13 років позбавлення волі.

А згодом ОАСК відкрив ще одне провадження за позовом Януковича проти Верховної Ради, у якому той вимагає визнати відсутність у парламенту повноважень позбавляти звання президента України у спосіб інший, окрім як шляхом імпічменту.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button