Україна

Санкції проти Януковича – ЄС продовжить обмеження за розкрадання держкоштів України – 1News

Колишній президент України Віктор Янукович


Фото з відкритих джерел

Термін продовження становитиме лише шість замість звичайних 12 місяців

Європейський Союз продовжить санкції проти колишнього президента України Віктора Януковича, якому в Україні повідомили про чергову підозру в підбурюванні до дезертирства. Про це повідомив журналіст RFE/RL Рікард Йозвяк у своєму Twitter.

За його словами, європейські санкції також продовжать проти його сина Олександра Януковича та ще п’ятьох інших його соратників за незаконне присвоєння українських державних коштів. 

“Схоже, що санкції ЄС будуть продовжені для Януковича та шести осіб, які залишилися у списку, за “незаконне привласнення” українських державних коштів. Але для 4 з них (включаючи Януковича та сина) термін продовження становитиме лише шість замість звичайних 12 місяців”, – написав журналіст.


Нагадаємо, раніше Окружний адміністративний суд Києва зареєстрував позов колишнього президента України Віктора Януковича, у якому він оскаржив в судовому порядку постанову Верховної Ради за 2014 рік про його усунення з посади глави держави.

У цьому позові було заявлено позовні вимоги “про визнання відсутності компетенції встановлення факту самоусунення”.

При цьому Верховний суд України залишив у силі вирок експрезиденту України Віктору Януковичу у справі про державну зраду. Відповідно до вироку, він засуджений до 13 років позбавлення волі.

А згодом ОАСК відкрив ще одне провадження за позовом Януковича проти Верховної Ради, у якому той вимагає визнати відсутність у парламенту повноважень позбавляти звання президента України у спосіб інший, окрім як шляхом імпічменту.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button