Україна

Санкції проти РФ – Захід і Берлін готові понести високу ціну – Бербок – 1News

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок


фото з відкритих джерел

Глава німецького МЗС наголосила, що Захід і Берлін зроблять все, щоб запобігти ескалації

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Захід і Берлін готові понести високу економічну ціну за жорсткі санкції проти Російської Федерації у разі її наступу на Україну. Західні країни вже скоординували дії. Про це глава німецького МЗС заявила на спільному брифінгу з главою МЗС України Дмитром Кулебою.

“Я хочу висловитися абсолютно чітко: ми зробимо все, щоб запобігти ескалації. Ми запланували ряд жорстких заходів щодо Росії. Ці санкції безпрецедентні і скоординовані з усіма партнерами. Ми також готові понести високу економічну ціну, адже мова йде про безпеку України”, – наголосила Бербок.

1News за темою: Санкції США проти РФ можуть торкнутися і економіки Китаю, – Салліван

Раніше очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок заявила, що не бачить підстав для запуску добудованого російського газопроводу “Північний потік – 2”. За її словами, в разі подальшої ескалації конфлікту між Росією та Україною газопровід тим більше не може бути підключений до мережі.

Нагадаємо, Європейська комісія підготувала перелік персональних, економічних та енергетичних заходів проти Росії на випадок її нападу на Україну. 

Також нагадаємо, що раніше Сполучені Штати Америки розробили пакет санкцій проти Російської Федерації, які можуть торкнутися представників еліти у разі наступу на Україну. Ці зусилля проводяться в координації з союзниками і партнерами США.


Джерело

Back to top button