Україна

Санкції проти РФ – Євросоюз підготував новий пакет санкцій проти Росії на випадок вторгнення в Україну – 1News

Очільниця Єврокомісії наголосила, що саме від подальшої поведінки Росії залежатиме, чи введуть в експлуатацію “Північний потік – 2”

Голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн


Фото з відкритих джерел

Європейський Союз підготував фінансові та економічні санкції щодо Росії, які будуть запроваджені в разі її вторгнення в Україну. Про це повідомила очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, пише Deutsche Welle.

За її словами, обмежувальні заходи включають закриття доступу Росії до іноземного капіталу та запровадження експортного контролю, особливо щодо високотехнологічних товарів. Також йдеться про заходи щодо газопроводу “Північний потік – 2”. Очільниця Єврокомісії наголосила, що саме від подальшої поведінки Росії залежатиме, чи його введуть в експлуатацію.

1News за темою: Німеччина пригрозила Росії санкціями проти “Північного потоку – 2”

Вона також не виключила економічних санкцій щодо президента РФ Володимира Путіна, осіб з його оточення та близьких до Кремля олігархів. Крім того, обмежувальні заходи будуть стосуватися запчастин, “які Росія не може легко замінити”, зокрема в сферах озброєнь, штучного інтелекту, квантових комп’ютерів, лазерів і в космічній галузі.

Нагадаємо, нещодавно глава МЗС Британії Ліз Трасс заявила, що Велика Британія розробляє законопроєкт, який дасть можливість вводити санкції проти будь-яких організацій та осіб з РФ. Не виключається також можливість конфіскації майна російських олігархів у Лондоні.

Раніше The Wall Street Journal повідомив, що адміністрація президента США Джо Байдена звужує свої цілі щодо економічних санкцій проти Росії у разі вторгнення в Україну. Білий дім має намір вдарити по великих російських банках, державних компаніях і необхідному для РФ імпорту.


Джерело

Back to top button