Україна

Санкції проти РФ – Кулеба провів розмову з Боррелем – 1News

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба


Фото з відкритих джерел

Глава українського МЗС подякував ЄС за тверду позицію і готовність до рішучих дій

Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель підтвердив, що пакет важких для Російської Федерації санкцій вже готовий. Про це за підсумками переговорів з Боррелем написав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на своїй сторінці у Twitter.

“У розмові з главою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем обговорили поточну безпекову ситуацію. Він підтвердив: пакет важких для РФ санкцій вже готовий. ЄС докладе додаткових зусиль для політичної і фінансової підтримки України. Вдячний ЄС за тверду позицію і готовність до рішучих дій”, — написав Кулеба.

1News за темою: США і Євросоюз не відключатимуть Росію від SWIFT, – ЗМІ

Нагадаємо, Європейська комісія підготувала перелік персональних, економічних та енергетичних заходів проти Росії на випадок її нападу на Україну. 

Також нагадаємо, що раніше Сполучені Штати Америки розробили пакет санкцій проти Російської Федерації, які можуть торкнутися представників еліти у разі наступу на Україну. Ці зусилля проводяться в координації з союзниками і партнерами США.

У понеділок, 7 лютого, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Захід і Берлін готові понести високу економічну ціну за жорсткі санкції проти Російської Федерації у разі її наступу на Україну.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button