Україна

Санкції проти РФ – Джонсон та Макрон домовилися спільно працювати над впровадженням – 1News

Борис Джонсон
Фото з відкритих джерел

Сторони також обговорили роботу з укріплення східного флангу НАТО, щоб забезпечити захист союзників від агресивних дій РФ

Сьогодні, 5 лютого, прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон та президент Франції Еммануель Макрон під час телефонної розмови обговорили ситуацію навколо України. Лідери домовилися разом працювати над новими санкціями щодо Російської Федерації. Про це повідомляє пресслужба прем’єра Британії.

Повідомляється, що Джонсон розповів Макрону про підсумки свого нещодавнього візиту в Україну. Вони погодилися з тим, що сьогодні першочерговим завданням є пошук дипломатичного рішення російсько-українського конфлікту.

“Джонсон і Макрон наголосили, що НАТО необхідно об’єднатися перед російською агресією. Вони домовилися продовжити спільну роботу щодо розробки пакету санкцій, які набудуть чинності негайно, якщо Росія продовжить вторгнення в Україну”, – йдеться в повідомленні.

Сторони також обговорили роботу з укріплення східного флангу НАТО, щоб забезпечити захист союзників від агресивних дій РФ.

1News за темою: Обговорили ситуацію навколо України і координацію НАТО і ЄС: Столтенберг провів розмову з фон дер Ляєн

Також сьогодні, 5 січня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг обговорив із президентом Франції Еммануелем Макроном нарощування Росією військової потужності навколо України.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон обговорив із президентом Польщі Анджеєм Дудою можливість проведення тристоронньої зустрічі між Польщею, Німеччиною та Францією для обговорення ситуації в Україні.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Північноатлантичний Альянс (НАТО) передав Росії свою відповідь щодо “гарантій безпеки”. Зокрема, Альянс готовий обговорити питання відведення ракет, зниження загроз в кіберпросторі та від космічної зброї.


Джерело

Back to top button