Україна

Саміт на Мальті: в ОП провели підсумкову нараду


Саміт на Мальті: в ОП провели підсумкову нараду

Представники держав-партнерів та делегація України представили конкретні кроки з реалізації п’яти пунктів Формули миру.

Президент Володимир Зеленський провів нараду за підсумками третьої зустрічі радників із питань національної безпеки та радників із зовнішньої політики щодо імплементації Формули миру, яка відбулася 28-29 жовтня на Мальті. Про це повідомив Офіс президента у середу, 1 листопада.

Вказано, що керівник ОП Андрій Єрмак поінформував главу держави про те, що в зустрічі взяли участь представники 66 країн і міжнародних організацій з усіх континентів, що на 24 делегації більше, ніж на попередній зустрічі в Джидді.

Він також зазначив, що представники держав-партнерів та українська делегація разом представили конкретні кроки з реалізації п’яти пунктів Формули миру. Ці плани заходів розробили робочі групи у складі послів, акредитованих в Україні, та представників української влади.

Крім того, за словами Єрмака, на Мальті обговорили наступні кроки з імплементації формули (продовження роботи на рівні послів, чергові заходи за участю радників із нацбезпеки) та з підготовки до Глобального саміту миру на рівні лідерів.

У свою чергу Зеленський наголосив, що навіть у непростий час загострень у різних частинах світу кількість учасників зустрічей радників збільшилася, і вони готові консолідуватися довкола пропозицій України щодо завершення війни та досягнення справедливого і стійкого миру.

“Важливо, що завдяки обговоренню пунктів Формули миру ми можемо привертати необхідну увагу країн світу до України, особливо в умовах загострення на Близькому Сході”, – сказав він.

Раніше в ОП пояснили, чому Китай не був присутній на саміті на Мальті. Там вважають, що відсутність представника КНР не вплине негативно на продовження роботи за Формулою миру.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button