Україна

Саакашвілі написав листа про критичний стан свого здоров’я

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова сьогодні отримала листа від громадянина України, Голови Виконавчого комітету Національної ради реформ при Президентові України Міхеіла Саакашвілі. В ньому Міхеіл повідомляє про критичний стан свого здоров’я на 35-й день голодування, незадовільні результати аналізів, зроблених напередодні. Про це 1News повідомила прес-служба Омбудсмана.

«Із сумом констатую, що в 71-шу річницю ухвалення Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, підписантом якої є і Республіка Грузія, продовжують застосовуватися катування стосовно громадян шляхом ненадання належної медичної допомоги», – зазначила Людмила Денісова.

Уповноважений закликала керівництво Грузії дотримуватися норм міжнародного права, зокрема, статті 3 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, згідно з якою нікого не може бути піддано катуванню або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню або покаранню.

«Міхеіл сьогодні вкрай потребує підтримки з боку світового співтовариства», – наголосила Омбудсман.

Людмила Денісова звернулася до грузинської влади забезпечити громадянина України Міхеіла Саакашвілі належною медичною допомогою.

Back to top button