Україна

S&P Global Ratings прогнозує, що до середини року Україна зможе вакцинувати лише 2,7% населення

Міжнародне агентство S&P Global Ratings прогнозує, що до середини поточного року Україна зможе вакцинувати (до повної вакцинації входять дві дози препарату) проти коронавірусу лише 2,7% населення. Про це йдеться на сайті агентства, пише 1NEWS, посилаючись на 112ua.

Зазначається, що в першій половині 2021 року Україна повинна отримати 2,3 млн доз – з 8 млн гарантованих – у рамках ініціативи COVAX. Якщо враховувати факт, що повна вакцинація проти Covid-19 передбачає введення двох доз препарату, то цією кількістю можна буде прищепити лише 2,7% населення.

Водночас в агентстві врахували, що влада країни очікує на 25 млн доз із різних джерел, чого достатньо для імунізації 30% населення двома дозами.

“Однак постачання вакцини, найімовірніше, буде повільною”, – прогнозують в S&P.

Нагадаємо, кампанія вакцинації проти коронавірусної інфекції в Україні стартувала 24 лютого. Громадян, в першу чергу – медиків, прищеплюють вакциною, яку за ліцензією Oxford/AstraZeneca випускає Інститут сироватки Індії.

Станом на 13 березня в Україні першу дозу вакцини проти Covid отримала 47 541 людина.

Напередодні головний санітарний лікар Віктор Ляшко запевнив, що всі охочі зможуть отримати дві дози Covid-вакцини до кінця поточного року.

Back to top button