Україна

S&P Global Ratings підтвердило рейтинги України “B/B” зі стабільним прогнозом

Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings підтвердило рейтинги України “B/B” зі стабільним прогнозом, визнавши, що державні фінанси країни перевершили очікування експертів у 2020 році. Про це йдеться в пресрелізі агентства, пише 1NEWS, посилаючись на Укрінформ.

«Зростання, платіжний баланс і державні фінанси України перевершили наші очікування в 2020 році», – зазначили в S&P.

Агентство підтвердило довгострокові суверенні рейтинги України в іноземній і національній валюті за глобальною шкалою на рівні «B», рейтинги за національною шкалою на рівні «uaA», а також короткострокові рейтинги на рівні «B».

У S&P також зазначили, що достатність резервів країни покращилася, «забезпечуючи захист від можливих несприятливих зовнішніх подій, включаючи наступною затримкою з виплатою пільгових кредитів». При цьому епідеміологічні міркування, як і раніше, представляють серйозний ризик.

У пресрелізі також говориться, що протягом наступного року агентство могло б підвищити рейтинги України, якщо показники зовнішньої ліквідності країни і консолідація державних фінансів перевершать справжні прогнози, перш за все, у результаті більш активного відновлення економіки.

Back to top button