Україна

У полоні РФ досі перебувають 4337 громадян України – Мінреінтеграції


У полоні РФ досі перебувають 4337 громадян України - Мінреінтеграції

З початку року вже виплачено 422 мільйони гривень звільненим з полону, а також родинам військовополонених, цивільних заручників і політвʼязнів.

У російському полоні досі перебувають 4337 громадян України, з яких 3574 військових та 763 цивільних. Про це повідомляється на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

На сьогоднішній день проведено вісім засідань Комісії з питань встановлення факту позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії Росії проти України. За результатами роботи цього органу Мінреінтеграції здійснює виплати одноразової та щорічної державної грошової допомоги.

Зазначається, що з початку поточного року вже виплачено 422 мільйони гривень звільненим з полону, а також родинам військовополонених, цивільних заручників і політвʼязнів.

Нагадаємо, за словами представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова, інформація про те, скільки українських військових потрапило в полон до росіян, або скільки російських окупантів є військовополоненими ЗСУ – є секретною, оскільки це пов’язано з процесом підготовки наступних обмінів.

Раніше повідомлялося, що Україна повернула додому 95 військовополонених, серед яких є бійці з Маріуполя, ЧАЕС, острову Зміїний, Бахмута, а також захисники Азовсталі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button