Україна

Президент розповів про успіхи в питанні активів РФ


Президент розповів про успіхи в питанні активів РФ

Український лідер Володимир Зеленський відзначив результати комунікації з партнерами щодо російських активів.


За січень Україна наблизилася до рішення Заходу щодо конфіскації російських активів. Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні в суботу, 27 січня.
 
“Хочу відзначити результати комунікації з партнерами щодо російських активів: за цей місяць ми наблизилися до рішення, якого потребуємо, яке буде справедливим. Усі російські активи – активи самої держави-терориста та повʼязаних з нею осіб, – які є в різних юрисдикціях та заморожені, мають працювати для захисту від російської ж агресії”, – заявив глава держави.
 
Зеленський підкреслив, що російські активи мають бути конфісковані.
 
“І ми робимо все, щоб це рішення було змістовно підготовлено найближчим часом. Дякую кожному й кожній, хто допомагає нам просувати цей механізм відновлення справедливості”, – додав він.
 
При цьому президент додав, що потрібен новий санкційний пакет Європейського Союзу. “І ми готуємо його. А також готуємо нові кроки, щоб обмежити російську здатність обходити санкції”, – сказав глава держави.
Нагадаємо, Євросоюз почав технічні роботи по реалізації пропозицій щодо використання заморожених російських активів в інтересах України.
Комітет Сенату США схвалив закон, який поможе Вашингтону конфіскувати російські активи й передати їх Україні. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button