Україна

Рєзніков пояснив, навіщо росіяни обстрілюють ЗАЕС


Рєзніков пояснив, навіщо росіяни обстрілюють ЗАЕС

Західні партнери довіряють запевненням України не наражати Запорізьку АЕС на небезпеку, підкреслив глава Міноборони.

Постійні обстріли м.Енергодар та території навколо Запорізької АЕС з боку російських окупантів – це “провокація та така собі гра на “ядерних нервах” світового суспільства в цілому”. Про це у понеділок, 15 серпня, в інтерв’ю Голосу Америки заявив міністр оборони України Олексій Резніков.
 
Він наголосив, що Україна не обстрілює територію поблизу Запорізької АЕС.
 
“Нам немає сенсу цього робити, тому що сьогодні ми розуміємо весь рівень ядерної небезпеки щодо людства. Ми пережили у 1986 році Чорнобильську трагедію. Саме українці знають, що таке Чорнобильська трагедія. Скільки людей загинуло від цього випромінювання. Тому ми б’ємо на всі дзвони і просимо втрутитися не лише МАГАТЕ, а все міжнародне співтовариство, вплинути, щоб це не було черговою причиною ядерної катастрофи в Європі”, – сказав міністр.
 
На думку міністра Рєзнікова, обстрілюючи територію Запорізької АЕС, росіяни намагаються “тримати нас усіх із вами заручниками”.
 
“Вони спробують технічно, ми це точно знаємо, переключити електроенергію, що виробляється цією станцією, для подачі її до Криму і відключити повністю від цієї електроенергії вільні території України, які знаходяться під контролем уряду. Ось ті завдання, які вони вирішують, блокуючи станцію”, – наголосив Олексій Рєзніков.
 
Нагадаємо, Запорізьку АЕС обстрілюють із минулого тижня. МАГАТЕ просить допустити своїх експертів на ЗАЕС. США закликають демілітаризувати зону довкола Запорізької АЕС, але Росія відмовляється.
 
Експерти кажуть, що наслідки того, що відбувається, можуть бути катастрофічними. Докладно про це в матеріалі Буде страшніше за Чорнобиль: що відбувається на ЗАЕС.

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button