Україна

Рєзніков перерахував “улюблені види спорту” в РФ


Рєзніков перерахував улюблені види спорту в РФ

Російські спортсмени не можуть брати участь в Олімпіаді під жодним прапором, вважає офіційний Київ.

Міністр оборони Олексій Резніков різко відреагував на намір Міжнародного олімпійського комітету дозволити російським спортсменам брати участь у змаганнях. При цьому глава оборонного відомства зазначив, що “улюбленим видом спорту” росіян є терор мирного населення України.
 
“Улюблені види спорту в Росії: стрілянина по житлових кварталах, метання ракет і пірнання з крейсера “Москва”. Їм не місце у цивілізованому світі”, – заявив Резніков.
 
Міністр оборони вважає, що російські спортсмени не можуть брати участь в Олімпіаді під жодним прапором – “вони заплямовані кров’ю українців”.
 
Напередодні глава МОК Томас Бах заявив про намір розглянути допуск російських спортсменів, які дотримуються олімпійської хартії, тобто не підтримують війну в Україні. Він також сказав, що місія МОК – “збирати разом атлетів із усього світу, це особливий символ Олімпіади”.
 
Володимир Зеленський заявив, що якщо російські спортсмени з’являться на міжнародних змаганнях, це питання часу, коли вони почнуть виправдовувати агресію Росії і використовувати символіку терору. Він же опублікував серію фото, на яких зображено українських спортсменів у зруйнованих спортзалах та школах або на тлі розбитих ворожими обстрілами стадіонів та спортивних споруд.
 
Нагадаємо, за інформацією міністра молоді та спорту України та президента НОК України Вадима Гутцайта, від війни в Україні постраждали понад 300 спортивних об’єктів, загальна сума втрат досягла чверті мільярда доларів.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button