Україна

Рятувальники та піротехніки отримали нові планшети


Рятувальники та піротехніки отримали нові планшети

Японія передала на Житомирщину нові гаджети, які допоможуть впоратися співробітникам ДСНС у роботі з багатьма питаннями.

На Житомирщині відбулася церемонія передачі шести планшетів марки iHunt Strong 10 PRO від японських друзів рятувальникам та піротехнікам аварійно-рятувального загону Головного управління ДСНС в області сьогодні, 19 липня. Про це повідомляється на сторінці у Facebook.

Цю фінансову підтримку надала асоціація Чорнобиль-Тюбу із японського міста Нагоя.

“Ці прилади допоможуть рятувальникам у роботі у напрямках організації гасіння пожеж та розмінування, дадуть можливість закачати карти області та районів виїзду підрозділів, джерел водопостачання, планів та карт пожежогасіння та працювати з мобільним додатком Розмінування України тощо”, – зазначив заступник начальника Головного управління Олег Держановський.

Крім того, ці прилади передбачені планом цифровізації системи ДСНС України.

Як відомо, допомога від Японії надходить рятувальникам не вперше. З початку війни головна допомога була зосереджена на забезпеченні особового складу захисним одягом, взуттям та технічними засобами. Загальна сума отриманої допомоги за ці військові місяці становить понад 2 млн грн.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ Японії заявили, що допоможуть організувати експорт зерна з України.

Також Японія розширила санкції проти РФ, де до чорного списку потрапили десятки чиновників, військових, колаборантів та шість російських компаній.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button