Україна

Рятувальники попереджають про нові можливі підтоплення


Рятувальники попереджають про нові можливі підтоплення

Рівень води підніматиметься у річках басейну Дніпра, Сяну, Прип’яті та Дністра, прогнозуються підтоплення у населених пунктах та на дорогах кількох областей.

У ДСНС попереджають про подальше підвищення рівнів води у річках на півночі та заході України та, відповідно, про можливі нові підтоплення у населених пунктах.

Повідомляється, що 14-17 квітня на Верхньому Дніпрі рівень води підніматиметься на 0,1-0,3 м на добу з наступним затопленням заплави, порушенням транспортного сполучення, підтопленням та відрізанням від основних шляхів сполучення, частковим затопленням окремих населених пунктів та можливим початковим затопленням житлових будинків водами Дніпра та Сожу у прирічних селах у Чернігівському районі Чернігівської області (III рівень небезпеки – червоний).

15-18 квітня на річках басейну Прип’яті очікується продовження підвищення рівнів води ще на 0,1-0,5 м, подальше затоплення заплав. Збережеться рівень затоплення сільгоспугідь та господарських споруд у прирічних населених пунктах Ковельського та Камінь-Каширського районів Волинської області, можливе досягнення позначки затоплення сільгоспугідь та господарських споруд у Луцькому районі Волинської області та Сарненському районі Рівненської області.

Крім того, у зв’язку з прогнозованими опадами 15 – 17 квітня на річках басейнів Сяну та Дністра (Львівська та Івано-Франківська області) очікується підвищення рівнів води на 0,2 – 1,2 м над поточними позначками, без негативних наслідків.

14-17 квітня внаслідок значних скидів води під час пропуску весняної повені через водосховища Дніпровського каскаду триватиме затоплення заплавних територій та часткове затоплення прируслових територій у прирічних населених пунктах на Кременчуцькому, Кам’янському та Дніпровському водосховищах у Черкаській, Полтавській, Кіровоградській та Дніпропетровській областях (III рівень небезпеки – червоний). Можливе початкове затоплення заплавних ділянок уздовж Каховського водосховища у прирічних населених пунктах Запорізької області (ІІ рівень небезпеки – помаранчевий).

14-17 квітня внаслідок пропуску весняної повені через Київську ГЕС, на Дніпрі у Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області триватиме затоплення заплавних територій та часткове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок прирічних населених пунктів (II рівень – помаранчевий).

Раніше повідомлялося, що в Іванкові на Київщині підтоплено переправу.

Уперше за десять років. Велика вода затоплює Україну


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button