Україна

Затримано екс-нардепа, концерн якого працював на ВПК Росії


Затримано екс-нардепа, концерн якого працював на ВПК Росії

Після повномасштабного вторгнення РФ власники продовжили співпрацю з агресором, налагодивши постачання через підконтрольні іноземні та російські фірми-прокладки.

Працівники ДБР затримали власників і топменеджмент концерну, який забезпечував продукцією російський ВПК навіть після вторгнення РФ в Україну. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Повідомляється, що серед затриманих – організатор злочинної схеми, колишній народний депутат, члена партії регіонів.

“З 24 лютого 2022 року ділки поставили до РФ комплектуючих щонайменше на понад 160 млн грн. Діяльність самого концерну було заблоковано у листопаді 2022 року”, – йдеться у повідомленні.

Тривають обшуки.

“Зокрема, у колишнього нардепа серед розкошів у стилі “Пшонка стайл” знайдено книги, які звеличують Росію та пропагують її імперські наративи, російські відзнаки та навіть комсомольський значок, який турботливо зберігався серед цінних речей. У деяких підозрюваних були знайдені паспорти РФ, договори з Російською Федерацією”, – повідомляють у ДБР.

Протиправну діяльність злочинної організації під керівництвом колишнього нардепа документують близько року.

“За результатами проведеного розслідування слідчі ДБР встановили, що до складу злочинної організації увійшло щонайменше 14 осіб, з-поміж близьких родичів екснардепа, менеджменту промислово-інноваційної групи компаній та громадян Російської Федерації”, – зазначають у ДБР.

Повдолмється, що наприкінці листопада 2022 року працівники ДБР блокували міжнародний канал постачання комплектуючих для військово-промислового комплексу та об’єктів критичної інфраструктури РФ, а також. унеможливили участь зрадників-колаборантів у тендерних процедурах силових відомств агресора.

“Встановлено, що промислово-інноваційна група компаній родини колишнього народного депутата України з 2014 року забезпечувала держпідприємства РФ високоефективними вузлами, агрегатами, деталями пневматичного обладнання. Компресори й компресорні установки є комплектуючими частинами, що використовуються у складі бойових залізничних ракетних комплексах 15П961 «Молодець», які перебувають на бойовому чергуванні у складі ракетних військ стратегічного призначення у Російській Федерації. Крім того, використовуються у складі спеціальних броньованих потягів, які призначені для ведення інженерної розвідки залізничних маршрутів, розмінування, бойової охорони та супроводження військових ешелонів РФ”, – повідомляють у ДБР.

Повідомляється, що концерн посідав друге місце у постачанні товарів для російських компаній, експортуючи 95% виробленої в Україні продукції.

“Після повномасштабного вторгнення РФ власники продовжили співпрацю з агресором, налагодивши постачання через підконтрольні іноземні та російські фірми-прокладки. Саме ці компанії відправляли “замовлення” українському виробнику нібито для потреб третьої сторони”, – йдеться у повідомленні.

Вісім осіб отримали повдомлення про підозру у створенні злочинної організації й пособництві державі-агресору. Санкція статей передбачає позбавлення волі до 12 років.

Ще шістьом фігурантам, зокрема й громадянам РФ, буде повідомлено про підозру заочно та оголошено в розшук.

Затримано шістьох осіб, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Вживаються заходи для затримання решти фігурантів.

Нагадаємо, що повідомлено про підозру клірику УПЦ МП із Харківщини.

Раніше повідомлялося, що зрадник хотів здати росіянам інститут у Харкові.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button