Україна

Ряд законопроектів на шляху до ЄС можуть викликати дискусії – Стефанчук


Ряд законопроектів на шляху до ЄС можуть викликати дискусії - Стефанчук

Верховна Рада до кінця року планує ухвалити всі законопроекти, про які йдеться у переліку вимог Європейської комісії.

Деякі із законопроектів, які необхідно ухвалити Верховній Раді на виконання вимог Європейської комісії, можуть викликати дискусії у сесійній залі. Про це у неділю, 24 липня, заявив голова Парламенту Руслан Стефанчук в ефірі телемарафону.
 
“Зокрема, це законопроект, що стосується Конституційного Суду. Це законопроект, що стосується питань, пов’язаних з відмиванням коштів, так званий FATF. Це питання, пов’язані із законом про деолігархізацію. Це питання, пов’язані із законом про національні меншини. Це питання, пов’язані з законом про медіа. Це основний план Верховної Ради, який ми маємо втілити найближчим часом”, – повідомив Стефанчук.
 
Стефанчук повідомив, що Верховна Рада здійснює “організаційні структурні перетворення”, щоб закони щодо євроінтеграції проходили так званим “швидким треком”.
 
Глава ВР зазначив, що до кінця року планується ухвалити всі законопроекти, про які йдеться у переліку вимог Європейської комісії.
 
“Серед них якихось таких, які б негативно впливали на життя пересічного громадянина, немає. Є ті, які можуть викликати дискусію, і це нормально. Зокрема, я думаю, що буде велика дискусія щодо закону про медіа, буде дискусія за законом про національні спільноти.
 
Але ми повинні просто закладати в них директиви ЄС, тому що ми маємо вказівник на ці директиви, і вже вести нашу дискусію в рамках лише одного питання – відповідає чи не відповідає директивам ЄС. Для цього тут знімаються якісь інші бажання чи якісь інші впливи”, – наголосив голова Верховної Ради.
 
Нагадаємо, абсолютна більшість українців одностайні в очікуваннях щодо вступу до Європейського Союзу та НАТО. 

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button