Україна

Розвиток туризму і курортів забрали у Мінкульта та передали Міністерству інфраструктури

Сфери туризму та розвитку курортів перевели з відповідальності Міністерства культури до Міністерства інфраструктури. Відповідне рішення було прийняте на засіданні Уряду 8 вересня, повідомляє 1News з посиланням на повідомлення Мінінфраструктури.

Серед основних змін:

▪ до переліку основних завдань Міністерства інфраструктури України повертається забезпечення формування та реалізація державної політики у сфері туризму та курортів.

▪ Державне агентство розвитку туризму України переходить до сфери управління Міністерства інфраструктури України.

«Мінінфраструктури повертає у власну зону відповідальності питання розвитку туризму та курортів в Україні. Сьогоднішнє рішення – не спонтанне. Є величезний масив роботи, які вже проробила команда ДАРТ у співпраці з Мінкультом: це проект “Мандруй Україною”, активні промоції бренду держави на національному та міжнародному рівнях, а також чи не вперше за довгі роки туризм в Україні отримав реальне фінансування та візію розвитку», – розповідає Олександр Кубраков, Міністр інфраструктури України.

Він додав, що тепер завданням міністерства на основі цих напрацювань створити умови для розбудови туристичного сектору.  «Нагадаю, що наша команда вже довгий час системно співпрацює з Мінкультом. Дороги до туристичних магнітів, нова навігація, розвиток водних туристичних маршрутів – яскраве свідчення цьому», – додав Кубраков.

Міністр зазначив, що відтепер відкриваються ширші можливості для ще одного напрямку Великого будівництва. Це створення нової інфраструктури для наявних і майбутніх курортів, робота з українськими та міжнародними інвесторами, залучення нових туристів до нашої країни.

У 2011 році функції формування та реалізації державної політики у сфері туризму та діяльності курортів було надано новоствореному Міністерству інфраструктури України. Проте, у 2015 ці функції були передані Міністерству економічного розвитку і торгівлі України.

Back to top button