Україна

Розвідка оцінила ризики для армії РФ, пов’язані із віссю навколо Куп’янська


Розвідка оцінила ризики для армії РФ, пов’язані із віссю навколо Куп’янська

Аналітики британського Міноборони вважають, що РФ ризикує розділити свої сили, намагаючись запобігти українському прориву.

Війська РФ, які переважно складаються із підрозділів 58-ї загальновійськової армії та повітрянодесантних військ, прагнуть зупинити український контрнаступ на північному напрямку навколо Куп’янська. Про це повідомило Міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки.

Зазначається, що росіяни, ймовірно, прагнуть послабити наступальні дії України, змусивши українську армію розділити сили між Оріховим і Куп’янськом.

“З огляду на те, що Росія має скромні здобутки поблизу Куп’янська з початку українського контрнаступу у червні, вона, швидше за все, прагне скористатися цим, продовжуючи постачати ресурси на цю вісь. Однак Росія ризикує розділити свої сили, намагаючись запобігти українському прориву”, –  заявили у британській розвідці.

Як повідомлялось оаніше, за даними ЗСУ, Куп’янськ і Лиман атакують 100 тисяч росіян.

Нагадаємо, в ISW заявили, що російські військові розгорнули “резервну армію” для того, щоб їхні підрозділи з Луганської області передислокувалися “захищати” південь від українського контрнаступу.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button